2nd S.C.S. LARISSA

Terma Karditsis, 411 10, Larissa

Sat, Sun closed

Mon. - Frid. 8.00-13.30
 

Συμμετοχή στο Erasmus+ KA3: Reflecting 4 Chance

Σε ένα ακόμη ευρωπαϊκό πρόγραμμα συμμετέχει το σχολείο μας. Είναι το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA3 με τίτλο:  Reflecting 4 Chance. Το έργο Reflecting for Change (R4C) στοχεύει στην πρόταση ενός προηγμένου πλαισίου στήριξης, καθώς και ενός συνόλου βασικών συστάσεων πολιτικής, στα σχολεία που επιδιώκουν να εισαγάγουν έναν τύπο ολιστικής αλλαγής που θα διασφαλίσει μια ουσιαστική υιοθέτηση της βιώσιμης καινοτομίας, με έμφαση στην Επίτευξη βελτιωμένων μαθησιακών αποτελεσμάτων όπως ορίζεται στη στρατηγική «Ευρώπη 2020».

Το R4C είναι ένα έργο συνεργασίας με προοπτική που προωθεί τη χρήση εργαλείων αυτο-προβληματισμού για την υποστήριξη της καινοτομίας και της συστημικής αλλαγής στα ιδρύματα εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Στην προσέγγιση R4C, η καινοτομία γίνεται κατανοητή ως προς την πορεία του σχολείου προς την ψηφιακή ωριμότητα (e-maturity) και τη συνολική σχέση της με τη χρήση των ΤΠΕ, καθώς και την πορεία του σχολείου προς το άνοιγμα που αποδεικνύεται στη σχέση του με εξωτερικούς ενδιαφερόμενους, στη γονική εμπλοκή , στην προώθηση της ευημερίας της κοινότητάς της στο σύνολό της, στην ικανότητά της να συνδυάζει την παράδοση του προγράμματος σπουδών με τη μελέτη των τοπικών προκλήσεων, στην προθυμία και την ικανότητά του να μοιράζεται τα επιτεύγματά της με άλλα σχολεία και στη δέσμευσή της με τη σύγχρονη Υπεύθυνη Προκλήσεις έρευνας καινοτομίας (RRI).

Comments are closed.
Δημοσιεύσεις Ανά Μήνα

Πρόσφατα σχόλια

    Teachers