2nd S.C.S. LARISSA

Terma Karditsis, 411 10, Larissa

Sat, Sun closed

Mon. - Frid. 8.00-13.30
 

Αλληλογραφία Τέχνης Mail art

Τον καιρό της πανδημίας, διαπιστώσαμε την εντονότερη ανάγκη των έγκλειστων για επικοινωνία. (Για μήνες στερήθηκαν τους δικούς τους και το σχολείο). Αναζητώντας έναν διαφορετικό δρόμο επικοινωνίας τους με την κοινωνία αποφασίσαμε να υλοποιήσει και το σχολείο μας την αλληλογραφία τέχνης, γνωστότερη ως mail art.

Η ιδέα είναι του  Chuck Welch από τη δεκαετία του ’90, αλλά η πρόταση υλοποίησής της σε φυλακή της Ελλάδας ξεκίνησε από τον Λαρισαίο εκπαιδευτή Αισθητικής Αγωγής στο 2ο Σ.Δ.Ε. Τρικάλων Βασίλη Ντατσιούδη, ο οποίος θα είναι και ο τεχνικός σύμβουλος του προγράμματος.

Η δράση είχει ως εξής:

Όσοι από τους πολίτες της  “έξω” κοινωνίας, σε όποιο σημείο της γης κι αν βρίσκονταν, εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής, έστελναν κάθε εβδομάδα μέσω του email: mailart.larissa@gmail.com μια σελίδα Α4 με ζωγραφιά, σκίτσο, φωτογραφία, κολάζ ή ότι άλλο δημιουργούσαν, το οποίο μπορεί είχε και κάποιες σκέψεις σας, έναν στίχο ή κάτι άλλο.

Το σχολείο μεσολαβούσε δίνοντας το έργο στον συνομιλητή τους, έγκλειστο, εκπαιδευόμενο του σχολείου μας. Αυτός πρόσθετε ότι ήθελε, το επέστρεφε, για να το στείλουμε πίσω στους αρχικούς αποστολείς.

Αυτή η εικαστική συνομιλία συνεχίστηκε στο ίδιο ή σε νέο χαρτί. Το επώνυμο και το email των συνομιλητών παρέμεναν γνωστά μόνο στο σχολείο. Η δράση εξελίχθηκε με πολύ ενθουσιασμό και συμμετοχή και από τις δύο πλευρές.

Comments are closed.
Δημοσιεύσεις Ανά Μήνα

Πρόσφατα σχόλια

    Teachers