2nd S.C.S. LARISSA

Terma Karditsis, 411 10, Larissa

Sat, Sun closed

Mon. - Frid. 8.00-13.30
 

Εκδήλωση για τις υπηρεσίες του Δίκτυού Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων ΙΝΕ ΓΣΕΕ Θεσσαλίας στο 2ο ΣΔΕ Λάρισας

Η πραγματικότητα του εγκλεισμού των εκπαιδευομένων, δεν μπορεί να αναιρέσει, μεταξύ των άλλων, ενδεχόμενη προηγούμενη επαγγελματική, εργασιακή και ασφαλιστική πραγματικότητα, ούτε μπορεί να ακυρώσει ανάλογη πραγματικότητα μετά την αποφυλάκιση.

Έτσι, η ανάγκη για εργασία και η ανάγκη για έγκυρη πληροφόρηση και συμβουλευτική προς την κατεύθυνση αυτή, τόσο των εκπαιδευομένων του Σχολείου όσο και των μελών των οικογενειών τους, αποτέλεσαν το πυρήνα της εν λόγω δράσης.

Συγκεκριμένα, ο συντονιστής του Δικτύου για τη Θεσσαλία, κος Παναγούλης Ντίνος, σε συνεργασία με το Σύμβουλο Σταδιοδρομίας του Σχολείου, κο Βαϊόπουλο Αχιλλέα, ενημέρωσαν διεξοδικά τους εκπαιδευόμενους του Σχολείου για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Δικτύου, τον τρόπο χρήσης των υπηρεσιών αυτών και απάντησαν σε πολλές διευκρινιστικές ερωτήσεις που έθεσαν οι εκπαιδευόμενοι, ενώ ταυτόχρονα, ο συνεχής διάλογος με τους συμμετέχοντες έδωσε την ευκαιρία για μία πρωτογενή διάγνωση των αναγκών τους. Η επικαιροποίηση αυτής της διάγνωσης σε συνεργασία με το Σύμβουλο Σταδιοδρομίας, θα καθορίσει τη συνέχεια των παρεμβάσεων στο ΣΔΕ Φυλακών (ατομική συμβουλευτική, ατομικά και ομαδικά εργαστήρια πληροφόρησης και συμβουλευτικής), ιδίως για τους εκπαιδευόμενους που επρόκειτο αποφυλακισθούν.

Τέλος, σημειώνεται ότι με τη λήξη του ωραρίου στου Σχολείου, ακολούθησε δεύτερη (2η) ανάλογη δράση ενημέρωσης προς το σύνολο των εκπαιδευτικών-εργαζομένων του Σχολείου.

Comments are closed.
Δημοσιεύσεις Ανά Μήνα

Πρόσφατα σχόλια

    Teachers