2nd S.C.S. LARISSA

Terma Karditsis, 411 10, Larissa

Sat, Sun closed

Mon. - Frid. 8.00-13.30
 

Αφιέρωμα στο Ρήγα


Ο επιδραστικός ρόλος του Ρήγα στον επαναστατικό αγώνα των σκλαβωμένων Ελλήνων και το όραμά του για εθνική ανεξαρτησία και ενωμένα Βαλκάνια αναδείχθηκε στην σχολική γιορτή για την 25η Μαρτίου που υλοποίησαν από κοινού οι εκπαιδευόμενοι του 2ου ΣΔΕ Λάρισας και οι μαθητές του 45ου Δημοτικού Σχολείου.
Αρχικά, ο Διευθυντής των δύο δομών Γιώργος Τράντας μίλησε για τα ταξίδια των ιδεών με αφορμή τη διάδοση των κυρίαρχων μηνυμάτων ανάμεσα στις τρεις μεγάλες επαναστάσεις του 18ου και 19ου αιώνα, δηλαδή της Αμερικανικής, της Γαλλικής και της Ελληνικής. Ακολούθως, στο πλαίσιο του αφιερώματος, παρουσιάστηκε απόσπασμα από θεατρικό έργο που περιγράφει συνάντηση με τον Ρήγα στη Βιέννη, ενώ μαθητές πρώτα μετέδωσαν αποσπάσματα από τον Θούριο του Ρήγα και τον όρκο των αγωνιστών και στη συνέχεια τραγούδησαν τις τέσσερις πιο γνωστές στροφές του ποιήματος. Τα δρώμενα ολοκληρώθηκαν με ένα απόσπασμα από το «Μεγάλο μας Τσίρκο» όταν οι Μεγάλες Δυνάμεις συζητούσαν για την πορεία του νεοσύστατου πια κράτους μετά το 1830.
Λίγο πριν το τέλος της γιορτής ο προϊστάμενος του 45ου Δημοτικού Ξενοφών Γουματιανός μίλησε για τη σχέση ποίησης και επανάστασης.
Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου.
Την ευθύνη της γιορτής είχαν οι εκπαιδευτικοί Αγγελική Γραβάλου και Αγγελική Τσιαδήμη, ενώ την επιμέλεια του χορευτικού είχε η εκπαιδευτικός Μαρία Γίτση.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν και χαιρέτησαν η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας Μαρία Γαλλιού, ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης 4ης ΠΕ Λάρισας Δημήτρης Καραθάνος, καθώς και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΠΕ Λάρισας Κωνσταντίνα Χατζημίχου.

Comments are closed.
Δημοσιεύσεις Ανά Μήνα

Πρόσφατα σχόλια

    Teachers