2nd S.C.S. LARISSA

Terma Karditsis, 411 10, Larissa

Sat, Sun closed

Mon. - Frid. 8.00-13.30
 

Ψηφιακή Ξενάγηση στο Μουσείο Ακρόπολης

Μια μοναδική διαδραστική εμπειρία σ’ ένα από τα πιο γνωστά μουσεία του κόσμου βίωσαν εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι του 2ου Σ.Δ.Ε. Λάρισας. Η διοίκηση του Μουσείου της Ακρόπολης ανταποκρίθηκε σε σχετικό αίτημά μας και ανέθεσε στον κ. Γιάννη Κουτούλια, υπεύθυνο των αρχαιολόγων – φροντιστών του Μουσείου της Ακρόπολης να ξεναγήσει μέσω διαδικτύου σε πραγματικό χρόνο τους έγκλειστους εκπαιδευόμενους σ’ όλα τα εκθέματα του Μουσείου, που λόγω του περιορισμού τους δεν μπορούν να επισκεφθούν.

Σ’ όλη τη διάρκεια της ξενάγησης ο κ. Κουτούλιας απαντούσε σε ερωτήσεις που του έκαναν οι εκπαιδευόμενοι, οι οποίοι επικεντρώθηκαν ιδιαίτερα στην απουσία εκθεμάτων και στις ενέργειες που έχουν γίνει για την επιστροφή των μαρμάρων από το Βρετανικό Μουσείο.

Μετά την ξενάγηση στον τρίτο όροφο μας επιφυλάχθηκε μια έκπληξη: η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου εμφανίστηκε στην οθόνη! Άφησε για λίγο το γραφείο της και επισκέφθηκε το Μουσείο για να συνομιλήσει με τους εκπαιδευόμενους. Αφού πρόσθεσε ενδιαφέροντα στοιχεία για τον ξεχωριστό πολιτιστικό χώρο και τη σημασία του, εντυπωσίασε τους συνομιλητές της για την ευρυμάθειά της, απάντησε στις ερωτήσεις που της τέθηκαν από το χώρο του 2ου ΣΔΕ. Την ξενάγηση παρακολούθησαν από το χώρο του σχολείου ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας κ. Σταμάτης Δασκαλόπουλος και ο Διευθυντής του Κ.Κ. Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Comments are closed.
Δημοσιεύσεις Ανά Μήνα

Πρόσφατα σχόλια

    Teachers