2nd S.C.S. LARISSA

Terma Karditsis, 411 10, Larissa

Sat, Sun closed

Mon. - Frid. 8.00-13.30
 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μελισσοκομίας

melissοkomia

Πρόγραμμα μελισσοκομίας για τους εκπαιδευόμενους του σχολείου εγκαινίασε το 2ο Σ.Δ.Ε.  Λάρισας. Οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν στο διάστημα των δύο χρόνων φοίτησής τους στο Σ.Δ.Ε. να αποκτήσουν μέσα από θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα τις βασικές γνώσεις για την μελισσοκομία και να μπορούν να ασχοληθούν με το αντικείμενο αυτό και μετά την αποφυλάκισή τους. 

 Σκοποί του προγράμματος αυτού είναι :

 1. Η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα περιβάλλοντος τα οποία σχετίζονται άμεσα με τη ζωή και τη λειτουργία της κοινωνίας των μελισσών.

2. Η απόκτηση γνώσεων οι οποίες βοηθούν σημαντικά στην κατανόηση των κανόνων λειτουργίας της κοινωνίας των μελισσών και στην αντιστοίχιση με αυτές της κοινωνίας των ανθρώπων, καθώς και η ανάδειξη σημαντικών αρχών όπως η πειθαρχία, η ανιδιοτέλεια, ο αλτρουισμός, η σωστή κατανομή εργασίας, η παραγωγικότητα, η οικονομία κ.α.

 3. Η απόκτηση γνώσεων οι οποίες θα βοηθήσουν στην έναρξη δραστηριότητας είτε ερασιτεχνικής είτε επαγγελματικής, γεγονός το οποίο είναι πολύ χρήσιμο για κάποιον που προσπαθεί να επανενταχθεί στην κοινωνία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση συνολικής διάρκειας 120 ωρών οι οποίες θα κατανεμηθούν στη διάρκεια δύο ακαδημαϊκών ετών.

 Επίσης δίνεται η δυνατότητα να δημιουργηθεί, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν, μικρό μελισσοκομικό εργαστήριο, μικρό μελισσοκομείο στο οποίο θα γίνεται η πρακτική εκπαίδευση των μαθητών και μκρός βοτανικός κήπος με μελισσοκομικά φυτά.               

Το εν λόγω πρόγραμμα θα οργανώσει και θα υλοποιήσει η ΚοινΣΕπ “Έναστρον” σε συνεργασία με την ΚοινΣΕπ “Μελιτεύς”.

Η εκπαίδευση θα γίνει από συνεργάτες – μέλη των δύο φορέων και από εξειδικευμένους επιστήμονες. 

Παρακάτω θα αναρτιούνται όλα τα μαθήματα μελισσοκομίας που θα διεξάγονται στο 2ο ΣΔΕ Λάρισας:

Comments are closed.
Δημοσιεύσεις Ανά Μήνα

Πρόσφατα σχόλια

    Teachers